منوی دسته بندی

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر – آموزش کامپیوتر

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر چیست ؟

در این مقاله آموزشی از آموزش کامپیوتر در سایت مستر کامپیوتر به بررسی کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر پرداخته ایم و خواهیم گفت که کارت گرافیک چیست و چه کاربردی در کامپیوتر دارد.

پیشنهاد می کنیم خواندن این مقاله آموزشی را از دست ندهید.

کارت گرافیک
کارت گرافیک

کارت گرافیک چیست؟

قطعه ای سخت افزاری که در سیستم کامپیوتر شما بسیار مهم است و لازم است در هنگام خرید کامپیوتر در انتخاب این قطعه دقت کنید گرافیک است.

قطعه ای از کامپیوتر که باعث تولید تصاویری که بر روی مانیتور می شود که شما مشاهده می کنید کارت گرافیک نام دارد. این قطعه برای ساخت تصویر برای مانیتور بکار می رود و دیتا را به سیگنالی تبدیل می کند که مانیتور بتواند آن را بفهمد.

در نتیجه شما هر چه گرافیک بهتری را برای سیستم خود انتخاب کنید کیفیت تصاویر بهتری را خواهید داشت بر همین اساس گیمر ها و کسانی که کار طراحی فتوشاپ (برای دریافت دوره جامع آموزش فتوشاپ کلیک کنید) یا تدوین فیلم را انجام می دهند انتخاب گرافیک برای آنها خیلی مهم خواهد بود.

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر – انواع کارت گرافیک

یکپارچه – integrated

کارت گرافیک هایی را که بر روی مادر برد تعبیه شده است را یکپارچه می گویند این کارت گرافیک ها بر روی رایانه های استاندارد هستند. و برای کارهای معمول و ساده مثل وبگردی و تماشای عکس و فیلم و پخش موسیقی خوب هستند.

و در حد کارهای معمول روزانه کار راه انداز هستند. کارت گرافیک یکپارچه مزایایی دارد که عبارتند از:

اندازه کوچکتری دارند – تولید گرمای کمتری می کنند – نیاز به هزینه های زیاد ندارند – نیاز به کولینگ های اضافی ندارند – مصرف برق کمتری دارند.

همانند سایر قطعات در کنار مزایایی که گرافیک های یکپارچه دارند معایبی نیز دارند که عبارتند از:

برای بازی مناسب نیستند – کاربری محدودی دارند و همچنین قابل آپگرید و جدا کردن نیستند.

intel و Amd از برندهایی هستند که گرافیک یکپارچه تولید می کنند.

گرافیک های اختصاصی

این کارت گرافیک ها به صورت جداگانه یا add-in هستند یعنی برخلاف حالت یکپارچه گرافیک های اختصاصی به صورت جداگانه بر روی مادر برد سوار می شوند و شما می توانید کارت گرافیک مد نظر خود را خریداری کنید و آن را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

گرافیک های مستقل و اختصاصی برای کسانی که کارهای سنگین گرافیکی انجام می دهند مانند طراحان فتوشاپ و یا تدوینگرهای فیلم و گیمر ها معمولا برای داشتن کیفیت بهتر در تصاویر از این نوع گرافیک استفاده می کنند.

استفاده از این گرافیک ها باعث می شود تا سرعت پردازش تصاویر بالاتر برود و در نتیجه کیفیت بهتری داشته باشیم. Amd و nvidia برندهای تولید گرافیک های اختصاصی هستند.

گرافیک
گرافیک

گرافیک رفرنس

شرکت های nvidia و Amd تولید GPU می کنند این شرکت ها طراحی اولیه کارت گرافیک را ارائه می کنند. بعد از آن شرکت هایی مثل msi , Gigabyt,Asus طراحی مجدد را انجام می دهند و با افزودن کولینک کاستومایز شده استفاده از قطعات با کیفیت تر برای پایداری بیشتر و طراحی غیر رفرنس ارائه می دهند.

در طراحی های غیر رفرنس از کولر استفاده می شود و تعداد هسته و اندازه حافظه متفاوتی از طرح رفرنس گرافیک است.

اما از تولید GPU گفتیم اکنون بهتر از به تعریف آن بپردازیم و بدانیم که GPU چیست؟

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر – GPU چیست؟

در کل می توان GPU را مغز گرافیک دانست و کار آن ساخت تصاویری است که شما بر روی صفحه نمایش مشاهده می کنید. میزان قدرت GPU به مدل آن بستگی دارد.

نحوه ی کار GPU به این ترتیب است که مثل یک مترجم داده هایی را که از پردازنده دریافت می کند به تصویر قابل نمایش برای کاربر تبدیل می کند. هرچه این تصاویر پیچیده تر باشند مثل تصاویری که در طراحی می بینید و یا تصاویر بازی های سنگین نیازمند GPU سریعتری برای عملکرد بهتر هستیم.

در بخش سخت افزار بخوانید:

کاربرد حافظه رم در کامپیوتر

کار CPU در کامپیوتر چیست؟

نکته مهم

بعضی از مادربرد ها امکان نصب دو کارت گرافیک را به صورت همزمان دارند که این کار باعث می شود که کارایی سیستم بسیار بالا برود.

کارت گرافیک
کارت گرافیک

منظور از FPS چیست؟

در بازی های با گرافیک بالا با حالت های سه بعدی و تصاویری بسیار نزدیک به واقعیت را به شما نشان می دهد چیزی که در این حالت برای ما مهم است نرخ Frame rate است.

Frame rate یعنی تعداد دفعاتی که بازی می تواند تصویر را رفرش کند. که به عنوان FPS آن را می شانسیم(فریم بر ثانیه)

هرچه نرخ frame rate پایین باشد کیفیت تصویر پایین تر خواهد آمد و با افزایش نرخ فریم ریت کیفیت تصاویر افزایش می یابد.

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر – حافظه RAM در کارت گرافیک

علاوه بر این که سیستم کامپیوتر شما دارای حافظه رم است (برای خواندن مقاله کاربرد رم در کامپیوتر کلیک کنید) کارت گرافیک نیز خود داری رم می باشد.

حافظه رم در کارت گرافیک به ویدیو رم معروف است و با VRAM شناخته می شود تا با این حالت متوجه شویم که این حافظه مختص کارت حافظه می باشد. معمولا بین 512 مگابایت تا 8 گیگابایت ظرفیت حافظه دارند و از نوع DDR3,DDR4,SDRAM,GDDR5 می باشد.

حافظه رم در کارت گرافیک بسیار مهم است و باعث افزایش رزولوشن می شود و در طراحی های قوی و اجرای بازی های بسیار قوی و سطح بالا اجرای خوبی خواهد داشت.

برای استفاده در بازی های با گرافیک بالا و همچنین در طراحی های مهم حداقل 2 گیگابایت میزان حافظه RAM پیشنهاد می شود.

کارت گرافیک کامپیوتر
کارت گرافیک کامپیوتر

از کجا بفهمیم گرافیک کامپیوتر ما چقدر است؟

اگر شما از ویندوز 10 بر روی سیستم خود استفاده می کنید با روش زیر می توانید به این موضوع دسترسی داشته باشید.

در ابتدا باید وارد بخش Setting شوید. برای ورود به این بخش کافیست بر روی لوگوی ویندوز و یا منوی استارت کلیک کنید و گزینه Setting را انتخاب کنید.

سپس گزینه Display را انتخاب کنید تا پنجره ی مربوطه برای شما باز شود. بعد از ورود به این بخش باید گزینه ی Advanced Display Setting را انتخاب کنید.

برای اینکه مشخصات کارت گرافیک کامپیوتر خود را ببینید باید بر روی Display adapter properties for display کلیک کنید. یک پنجره برای شما باز می شود که سه سر برگ دارد و شما باید از بین آنها بر روی Adapter کلیک کنید.

در این سربرگ مشخصات کارت گرافیک برای شما نمایش داده می شود برای این که بدانید گرافیک شما چه اندازه حافظه رم دارد کافیست که جلوی گزینه Dedicated Video Memory را نگاه کنید تا مقدار حافظه را ببینید.

جمع بندی

با توجه به آنچه در مورد کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر گفته شده است. هر چه کارت گرافیک بهتری را داشته باشید کیفیت تصاویر بهتری را خواهید داشت و هر چه قوی تر گرافیک خود را انتخاب کنید باعث می شود که توان پردازش بهتری داشته باشد.

همانطور که در این مقاله خواندید کارت گرافیک به دو نوع یکپارچه و اختصاصی تقسیم می شود که گرافیک های یکپارچه قابلیت جدا شدن ندارند و ضعیف تر هستند.

این گرافیک ها برای انجام کارهای معمول روزمره مناسب هستند و قیمت بالایی ندارند. اما کارت گرافیک های اختصاصی قابلیت جدا شدن دارند و شما باید گرافیک خود را انتخاب کنید و هرچه گرافیک بهتری را انتخاب کنید کیفیت بهتری خواهید داشت.

کاربرد کارت گرافیک در کامپیوتر به این شکل است که دیتا را به سیگنالی برای نمایش بر روی مانیتور تبدیل می کند و در اصل تصاویری که بر روی مانیتور می بینید را می سازد.

نرخ فرم از مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب کارت گرافیک می باشد هر چه این نرخ بالاتر باشد کیفیت بالاتری را خواهید داشت.

علاوه بر کامپیوتر که دارای حافظه رم است کارت گرافیک نیز یک حافظه رم اختصاصی برای خود دارد که هر چه میزان آن بالاتر باشد اجرای بازی ها و برنامه ها برای طراحی گرافیکی بهتر و با کیفیت تر خواهد بود.

نظر شما در مورد کارت گرافیک چیست؟ چه کارت گرافیکی را برای سیستم کامپیوتر خود پیشنهاد می کنید؟

mester-computer وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *