منوی دسته بندی

سیستم عامل لینوکس چیست؟

معرفی سیستم عامل لینوکس و بررسی کاربرد آن

سیستم عامل لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله ی آموزشی به بررسی Linux و بررسی کاربرد لینوکس در کامپیوتر می پردازیم پس پیشنهاد می کنیم خواندن این مقاله ی آموزشی را از دست ندهید.

سیستم عامل لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟
سیستم عامل لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟

علاوه بر ویندوز یکی از سیستم عامل های مطرح در دنیای کامپیوتری سیستم عامل لینوکس می باشد. در حالی که اکثر کاربران کامپیوتر از ویندوز استفاده می کنند LINUX نیز کاربردهای خود را دارد که در ادامه به بررسی این سیستم عامل می پردازیم.

سیستم عامل چیست؟

LINUX چیست و چه کاربردی دارد؟

بهتر است که در همین ابتدای مقاله به تعریف سیستم عامل بپردازیم و بگوییم که اصلا خود سیستم عامل چیست؟

سیستم عامل باعث می شود که ارتباط بین سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر برقرار شود. تنها کامپیوتر ها سیستم عامل ندارند بلکه دستگاه هایی مانند موبایل و تبلت و … نیز هر کدام سیستم عامل مخصوص خود را دارند و از آن استفاده می کنند.

وظیفه ی اصلی سیستم عامل را می توان ارتباط بین کاربر که شما باشید و قطعات سخت افزاری دستگاه شما دانست.

در حال حاضر کامپیوتر ها از سیستم عامل هایی به نام ویندوز، لینوکس ، مک و .. و موبایل ها و تبلت ها هم از سیستم عامل هایی مثل اندروید و IOS استفاده می کنند.

اما ما در این مقاله با لینوکس کار داریم و می خواهیم بدانیم که لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم عامل LINUX چیست و چه کاربردی دارد؟

حالا که با مفهوم سیستم عامل آشنا شدید می خواهیم لینوکس را تعریف کنیم و ببینیم که چه کاربردی دارد؟

سیستم عامل لینوکس یکی از محبوبترین سیستم عامل هایی است که در بازار موجود است و در بین مهندسین نرم افزار محبوبیت زیادی دارد یکی از قابلیت های مهم LINUX متن باز بودن آن می باشد.

در سال 1971 سیستم عاملی به نام یونیکس توسط شرکت تلفن و تلگراف کشور آمریکا گسترش پیدا کرد ولی به دلیل گران قیمت بودن این سیستم عامل اکثر مردم نمی توانستند از آن استفاده کنند.

در سال 1991 یعنی 20 سال بعد اما سیستم عاملی به نام LINUX که شباهت بسیاری با یونیکس داشت و از زیر شاخه های یونیکس بود به عنوان جانشین روانه ی بازار شد. سیستم عامل LINUX توسط شرکت های زیادی پشتیبانی می شود.

کرنل (هسته) لینوکس چیست؟

به صورت اجمالی می توان گفت که هر سیستم عاملی دارای کرنل و رابط بین سخت افزار و نرم افزار سیستم می باشد. در واقع می توان گفت که وظیفه ی کارهای اساسی و پایه بر عهده ی هسته سیستم عامل می باشد.

به عبارتی دیگر می توانیم بگوییم که لینوکس پایین ترین سطح اجزای نرم افزاری یک سیستم است. اگر این بخش صدمه ببیند دیگر بقیه ی نرم افزارها هم قادر به استفاده نخواهند بود.

وظیفه کرنل یا هسته این است که منابع سیستم را به برنامه های دیگر موجود در سیستم متصل می کند.

سیستم عامل لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟
سیستم عامل لینوکس چیست و چه کاربردی دارد؟

وظایف کرنل سیستم عامل لینوکس

از وظایف هسته سیستم عامل LINUX می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. ذخیره سازی کردن داده ها : ذخیره سازی کردن داده ها در حافظه ای که به صورت دسترسی تصادفی کار می کند و یا حافظه ای که به صورت حافظه دائم می باشد یا در فایل سیستم مجازی صورت می گیرد.
  2. دسترسی به شبکه های کامپیوتری
  3. زمانبندی
  4. استفاده از ابزارهای ورودی و خروجی مانند ماوس و کیبرد و یو اس بی و ….
  5. امنیت : که این امنیت می تواند شامل امنیت منابع و همچنین کاربران و گروه های کاربری مختلف باشد.

لینوکس چه کاربردی دارد؟

حالا با هم به بررسی کاربرد لینوکس می پردازیم.

به دلیل این که این سیستم عامل متن باز می باشد دارای امنیت بالایی است و این سیستم عامل برای سازمان هایی که نیاز به امنیت بالا دارند بسیار کاربردی است و معمولا از این سیستم عامل یعنی LINUX بر روی کامپیوتر های خود استفاده می کنند.

در بخش آموزش های رایگان بخوانید:

چرا کامپیوتر بوق می زند؟

آموزش نصب زبان فارسی در ویندوز

حل مشکل نشناختن گوشی توسط کامپیوتر

مانیتور های LCD و LED در چیست؟

LINUX به عنوان محبوب ترین سیستم عامل در شبکه ها و محیط های شبکه ای استفاده می شود و می توان گفت که حدود 70 درصد از فایروال های مورد استفاده در شبکه های دنیا از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند.

از کاربردهای دیگر سیستم عامل لینوکس به تطبیق این سیستم عامل با اندورید اشاره کرد که هم زمان از آن ها برای افزایش سرعت و کارایی نوت بوک ها استفاده می شود.

مزایای لینوکس

از مزایای استفاده از سیستم عامل لینوکس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. رایگان بودن LINUX : استفاده از این سیستم عامل برای کاربران هزینه ای ندارد که این یک امیتاز مثبت برای استفاده از این سیستم عامل می باشد.
  2. امنیت بالا: به دلیل متن باز بودن لینوکس دارای امنیت بسیار بالایی است و در سازمان های حساس نیز از آن استفاده می شود.
  3. سرعت بالا
  4. پشیتبان خوب و قوی
  5. نیاز نداشتن به نصب درایور
  6. چند کاربره بودن لینوکس
  7. سبک بودن
  8. انعطاف پذیری خوب

معایب لینوکس

  1. کم بودن برنامه های اختصاصی برای لینوکس
  2. نبودن درایور بعضی از سخت افزارها
  3. user friendly نبودن سیستم عامل لینوکس

جمع بندی

سیستم عامل رابط بین کاربر و سخت افزار سیستم می باشد. هر دستگاهی نیاز به استفاده از سیستم عامل دارد که هر کدام از سیستم عامل های مختلفی استفاده می کنند.

به عنوان مثال کامپیوتر ها و لپ تاپ ها از سیستم عامل هایی مثل ویندوز و مک و لینوکس استفاده می کنند. و گوشی های موبایل و تبلت های موجود در بازار از سیستم عامل های اندروید و ios استفاده می کنند.

لینوکس یکی از سیستم عامل های محبوب در بین کاربران و مهندسین نرم افزار می باشد که به دلیل رایگان بودن آن و امنیت بالای آن در بیشتر جاها از آن استفاده می شود.

به عنوان مثال در سازمان هایی که نیاز به استفاده از امنیت بالایی دارند پیشنهاد می شود که از سیستم عامل لینوکس استفاده شود.

در کنار مزیت هایی که این سیستم عامل دارد طبیعتا معایبی هم دارد که از این موارد می توان به کم بودن برنامه های اختصاصی برای لینوکس و نبودن درایور های بعضی از سخت افزار ها استفاده کرد.

نظر شما در مورد سیستم عامل لینوکس چیست؟

mester-computer وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *