منوی دسته بندی

آموزش نصب رام گوشی – تعویض رام گوشی

رام چیست؟ چگونه ROM گوشی را تعویض کنیم؟

در این مقاله قصد داریم برای شما ROM گوشی را توضیح دهیم و همچنین شما را با آموزش نصب رام گوشی آشنا خواهیم کرد.

آموزش نصب رام گوشی
کاستوم رام

آموزش نصب رام گوشی – ROM گوشی چیست؟

به عبارت ساده می توانیم در تعریف رام اینگونه بگوییم که ROM مخفف Android Read Only Memory می باشد که به عبارتی حافظه فقط خواندنی اندروید است. و در صورت خلاصه و کلی می توان گفت رام گوشی همان سیستم عاملی است که شما با آن کار می کنید.

ROM گوشی فایلی است که حاوی دستورالعمل های اجرایی سیستم عامل اندروید می باشد.

آموزش نصب رام گوشی – فرق RAM با ROM چیست؟

تعریف رم در گوشی

فرق RAM با ROMدر گوشی چیست؟ رم گوشی در اصل یک حافظه سخت افزاری است که در بین هارد و پردازنده قرار می گیرد و باعث بالا رفتن سرعت پردازش در گوشی می شود. اطلاعات مورد نیاز از روی هارد بر روی رم قرار می گیرند و پردازنده بجای اینکه مستقیما به هارد برود اطلاعات را از روی رم می خواند.

این عمل باعث می شود تا سرعت پردازش اطلاعات و در نهایت سرعت گوشی بیشتر شود. رم را میتوان یک حافظه با دسترسی تصادفی یا Random Access Memory دانست. میزان حجم رم در گوشی نسبت به هارد و حافظه داخلی پایین تر است اما سرعت بالاتری دارد.

تعریف ROM در گوشی

ROMدر گوشی یک حافظه فقط خواندنی یا Read Only Memory است که دستورالعمل های اجرایی برای اجرای سیستم عامل اندروید را اجرا میکند. ROM حافظه فقط خواندنی است و امکان حذف و تغییر اطلاعات بر روی آن وجود ندارد.

نقش ROM در گوشی چیست؟

ROMاطلاعات را به صورت دائمی و برای همیشه روی خود نگهداری می کند. در صورتی که رم اطلاعات را به صورت موقت در خود ذخیره میکند.

آموزش تعویض ROM در گوشی اندروید

برای نصب کاستوم رام بر روی گوشی شما نیاز به نرم افزار Odin دارید که باید آن را در ابتدا دانلود کرده و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

همچنین در مرحله بعد نیاز دارید که Smsung USB Driver مخصوص گوشی خود را دانلود کرده و بر روی کامپیوتر نصب نمایید.

بعد از نصب موارد بالا بر روی کامپیوتر نوبت به این مرحله میرسد که شما گوشی را در حالت Download Mode بوت کنید.

در بخش مشکلات گوشی بخوانید:

روت کردن گوشی های اندرویدی

رفع مشکل سفید شدن صفحه اپلیکیشن اینستاگرام

دلایل و راه حل های کار نکردن GPS گوشی

تفاوت تعویض رام گوشی با روت کردن گوشی های اندرویدی

همان طوری که در مقاله آموزش نصب رام گوشی گفته شد ROM گوشی به معنی یک حافظه فقط خواندنی است که اطلاعات و دستورات اجرایی سیستم عامل اندروید را روی خود ذخیره می کند و اطلاعات ذخیره سازی شده روی آن قابل تغییر و یا پاک شدن نیستند.

در صورتی که روت کردن شما در یک عبارت کلی یعنی اجازه دسترسی به برنامه نویسی گوشی یا به عبارتی دیگر اجازه دسترسی به فایل های سیستمی اندروید.

اگر میخواهید در مورد روت کردن و مزایا و معایب روت کردن گوشی بیشتر بدانید بهتر از مقاله ی روت کردن گوشی را مطالع کنید.

برای انجام این کار باید دکمه های POWER و دکمه ولوم پایین و همچنین دکمه HOME را همزمان پایین نگه دارید. در گوشی های اندرویدی مختلف ممکن است کمی تفاوت در دکمه ها باشد که می توانید مدل گوشی را برای رفتن به بوت گوگل کنید.

آموزش نصب رام گوشی
صفحه بوت گوشی

بعد از وارد شدن به قسمت بوت شما باید دکمه ولوم بالا را انتخاب کنید تا گزینه ی Continue انتخاب شود و وارد مرحله بعد برای تعویض ROM گوشی شوید.

خب در این مرحله شما باید نرم افزار odin را که بر روی کامپیوتر نصب کرده بودید اجرا کنید و گوشی خود را با استفاده از کابل به کامپیوتر متصل کنید.

بعد از اتصال گوشی به کامپیوتر نرم افزار Odin به صورت خودکار گوشی شما را شناسایی می کند و عبارت Added برای شما به نمایش می آید.

نرم افزار اودین
نرم افزار اودین

در این مرحله نوبت به اضافه کردن رامی که برای گوشی دانلود کرده اید به نرم افزار اودین می رسد. بر روی فایل ROM فشرده ای که دانلود کرده اید کلیک راست کرده و از حالت فشرده خارج کنید.

بعد از این که از حالت فشرده خارج کردید بر روی دکمه AP در نرم افزار اودین کلیک کنید و Tar.md5 را انتخاب کنید.

آموزش نصب رام گوشی
odin

بر روی دکمه Start کلیک کنید. وقتی پیام PASS را مشاهده کردید، کابل USB گوشی را جدا کنید. بعد از انجام این کار گوشی شما به صورت خودکار Reset می شود.

آموزش نصب رام گوشی
تعویض رام گوشی

در این مرحله باید گوشی خود را در حالت Stock Recovery بوت کنید. برای انجام دادن این کار باید دکمه های پاور ، ولوم پایین و دکمه هوم را پایین نگه دارید. وقتی گوشی ویبره زد دکمه پاور را رها کنید و دکه های ولوم پایین و هوم را همچنان نگه دارید.

در این صورت گوشی در حالت Recovery باز می شود. بعد از ورود به این حالت گزینه ی Wipe data/factory reset را انتخاب کنید.

وقتی Cash data پاک شد گزینه ی Reset phone now را انتخاب کنید. بعد از انتخاب این گزینه گوشی با Stock Rom که انتخاب کرده اید اجرا می شود.

نکته مهم :

در هنگام دانلود ROM گوشی دقت کنید که رامی که متناسب با گوشی شما است را دانلود کرده و بعد اقدام به تعویض ROM کنید. همچنین در طول انجام فرایند تعویض ROM از جدا کردن کابل گوشی خودداری کنید چرا که ممکن است به تلفن همراه شما آسیب برسد.

نصب کاستوم ROM بر روی گوشی مزیت هایی دارد که می توان به حذف بسیاری از تبلیغات و نرم افزارهای پیش فرض گوشی که بیهوده هستند اشاره کرد.

راه های مختلفی برای نصب کاستوم رام بر روی گوشی وجود دارد که در این مقاله ما تعویض ROM از طریق نرم افزار Odin را آموزش دادیم از راه های دیگر می توانیم به نصب ROM از طریق TWRP اشاره کرد.

نتیجه گیری

در مقاله مربوط به آموزش نصب رام گوشی هر گوشی اندرویدی به صورت پیش فرض یک ROM بر روی خود دارد زمانی که این ROM دچار مشکل شود و شما قادر به درست کردن و رفع عیب آن نباشید بهتر است که ROM گوشی را تعویض کنید.

mester-computer وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *