منوی دسته بندی

شبکه اینترنت چیست؟

اینترنت چگونه کار می کند؟ بررسی مفهوم اینترنت

شبکه اینترنت چیست و چگونه کار می کند؟ همه ی ما تا به حال با اینترنت کار کرده ایم و میدانیم که کار با اینترنت چگونه است. اما آیا تا به حال به تعریف مفهوم اینترنت فکر کرده اید؟

می دانید که اینترنت چگونه کار می کند؟ ما در این مقاله ی آموزشی به بررسی مفهوم اینترنت و بررسی نحوه ی کارکرد اینترنت پرداخته ایم. پس با ما همراه باشید.

اینترنت چیست و چگونه کار می کند؟
شبکه اینترنت چیست ؟

شبکه اینترنت چیست؟

در ابتدا باید به تعریف شبکه اینترنت بپردازیم تا بیشتر و بهتر با مفهوم اینترنت آشنا شویم. باید بگوییم که اینترنت ارتباط مستقیمی با شبکه دارد. به طور کلی می توانیم بگوییم که اینترنت یک شبکه است که از اتصال کامپیوترها در سراسر دنیا با هم تشکیل شده است.

و هدف این اتصال ها رد و بدل کردن اطلاعات و داده ها می باشد. تعداد خیلی زیادی از کامپیوترها و دستگاه های الکتورنیکی هستند که با هم تشکیل این شبکه و ارتباط جهانی را می دهند.

ارتباط این شبکه ی جهانی از طریق تجهیزاتی صورت می گیرد به عنوان مثال از این تجهیزات می توان کابل ها در کف اقیانوس ها و یا ماهواره ها در آسمان را نام برد.

یک نکته ی جالب که شاید شما ندانید این است که موبایل و کامپیوتر شخصی شما نیز جزئی از شبکه ی اینترنت می باشد.

تعدادی از برنامه ها و کد ها در پس زمینه وجود دارند که امکان فعالیت در اینترنت را فراهم می کنند. زمانی که شما دو کامپیوتر را با استفاده از یک کابل به هم متصل می کنید در واقع تشکیل شبکه ی محلی داده اید.

در این زمینه می توانید برای آگاهی از شبکه و این که چگونه دو کامپیوتر را به هم متصل کنید مقاله ی آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر را در سایت ما مطالعه کنید.

اینترنت چیست و چگونه کار می کند؟
شبکه اینترنت چیست ؟

تاریخچه ی اینترنت

حالا که با مفهوم اینترنت آشنا شدید بهتر است به بررسی تاریخچه ی اینترنت بپردازیم. سرآغاز اینترنت مربوط می شود به سال 1969 میلادی که در آن زمان وزارت دفاع آمریکا بخشی به نام آژانس پروژه تحقیقات پیشرفته داشت که پروژه های مهم را در سراسر ایالات متحده آمریکا از نظر مالی پشتیبانی می کردند.

در آن موقع از پروژه ی اتصال کامپیوترها که باعث آسان کردن کار انتقال اطلاعات بین دانشگاه ها شده بود حمایت کردند. که این پروژه را می توان اولین اینترنت محسوب کرد.

به مرور زمان و رفته رفته تعداد زیادی کامپیوتر به این شبکه متصل شدند. چند سال بعد یعنی در سال 1989 میلادی یک شهروند انگلیسی که مهندس کامپیوتر بود با توسعه دادن زبان HTML و همچنین ساختن سیستم HTTP این امکان را برای کاربران فراهم کرد که در کنار اشتراک گذاری اطلاعات و داده ها موضوعات مد نظر خود را جستجو کنند.

در سال 2018 آماری منتشر شده که در طبق این آمار مشخص می شود که بیشتر از 4.2 میلیارد از کاربران در فضای اینترنتی هستند. که این آمار یعنی 55 درصد جمعیت جهان از نصف جمعیت جهان هم کمی بیشتر!

اینترنت چه کاربردی دارد؟ – شبکه اینترنت چیست؟

همه ی ما می دانیم که در دنیای امروز زندگی ها به وجود اینترنت گره خورده و تقریبا زندگی بدون اینترنت کاری سخت و طاقت فرسا شده است.

شما برای یک خرید ساده از فروشگاه محل خود می توانید از طریق اینترنت و سایت فروشگاه سفارش خود را ارسال کرده و یک ساعت بعد درب خانه خود تحویل بگیرید بدون این که از خانه خارج شوید.

یا می توانید در مورد هر موضوعی که اطلاعاتی ندارید در اینترنت جستجو کرده و اطلاعات کاملی را بدست بیاورید. یا این که کارهای بانکی خود را به راحتی و بدون اتلاف وقت برای در صف ماندن انجام دهید و یا حتی تماس تصویری با هر کجای دنیا که بخواهید برقرار کنید.

حتی می توانید با استفاده از این شبکه ی جهانی کسب و کاری را برای خود دست و پا کرده و کسب درآمد داشته باشید. به عنوان مثال می توانید اگر فروشگاهی دارید محصولات خود را برای دیگران در اینترنت در معرض نمایش بگذارید سفارش بگیرید و برای آن ها محصولتان را ارسال کنید.

آیا این همه امکانات توسط اینترنت و دنیای اینترنتی را در این دوره از زمان می توان نادیده گرفت؟

اینترنت چیست و چگونه کار می کند؟
شبکه اینترنت چیست ؟

اینترنت چگونه کار می کند؟

اکنون می رسیم به بخش دوم موضوع این مقاله یعنی نحوه ی کار کردن اینترنت. طبیعی است که شما هر چیزی را که در نظر بگیرید نیاز به یک سری زیرساخت ها دارد تا بتواند به خوبی کار کند.

اینترنت نیز زیر ساخت هایی دارد که در این جا به بررسی آن ها می پردازیم :

زیر ساخت های اینترنت

مراکز داده ها

سرورها

شبکه ها

برنامه های سرور

دستگاه های ذخیره سازی

مواردی که گفته شد زیر ساخت های اینترنت را تشکیل می دهند. نکته ی قابل توجه این است که سخت افزار ها ممکن است در یک کشور خاص باشند اما شبکه های جهانی را به هم متصل می کنند.

زیرساخت ها را می توان جاده هایی دانست که شهر ها و کشور ها را به هم وصل می کنند.

وقتی شما آدرسی را یا موضوعی را وارد مرورگر خود برای جستجو کردن وارد می کنید در پشت پرده پردازش های زیادی صورت می گیرد تا نتیجه ی مد نظر برای شما به نمایش داده می شود.

در بخش آموزش های رایگان بخوانید:

آموزش حذف سابقه جستجو در مرورگرهای مختلف

فرمت های مختلف صوتی چه هستند

چیپست چیست و چه کاربردی دارد

به این گونه که شما وقتی آدرس وب سایت را وارد مرورگر می کنید کامپیوتر شما قادر به ارسال مستقیم بسته های داده برای سرور نمی باشد. این بسته ها و اطلاعات مکانی که قرار است به آنجا فرستاده شوند به مودم یا روتر ارسال می شوند.

بعد از آن مودم شما اطلاعات را برای روتر شرکت هایی که ارائه دهنده خدمات هستند ارسال می کند. سپس شرکت های ارائه دهنده خدمات بوسیله سرویس نام دامنه یا همان DNS آدرس سایت مورد نظر شما را پیدا می کنند و به روترهای IPSهای دیگر ارسال می کنند.

به این طریق سروری که فایل های سایت مورد نظر در آن قرار دارند پیدا می شود و اطلاعات و فایل ها را برای سیستم شما ارسال می کند و آن گاه است که شما محتوای سایت مورد نظر خود را مشاهده می کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بوده است ؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

mester-computer وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *