منوی دسته بندی

نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت ویندوز 32 بیتی و 64 بیتی چیست؟

هر جا که صحبتی از ویندوز باشد حتما این سوال پیش می آید که ویندوز 32 بیتی است یا 64 بیتی؟ یا وقتی که شما دارید ویندوز را برای کامپیوتر نصب می کنید هنگام نصب گاها برای شما سوال پیش آمده که نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند؟

در سایت آموزش کامپیوتر مستر کامپیوتر برای شما به صورت کامل توضیح داده ایم.

نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند
نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند

ما در این مقاله قصد داریم که تفاوت این نسخه را باهم بیان کنیم. اینکه چرا اصلا ویندوز را 32 بیتی یا 64 بیتی نامیده اند؟ و یا منظور از 32 یا 64 بیتی چیست؟ این ها همه سوالاتی است که در مورد ویندوز با نسخه های 32 و 64 بیتی در ذهن ما بوجود می آید.

تاریخچه نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز

زمانی که اسم تاریخچه را میشنویم متوجه میشویم که این معماری به تازگی بوجود نیامده بلکه دارای سابقه می باشد. در سال 1985 اولین کامپیوتری که معماری 64 بیتی داشت بوجود آمد. و در سال 2001 میلادی شرکت مایکروسافت از اولین ویندوز با معماری 64 بیتی از خانواده ی XP رونمایی کرد.

یک سال بعد از این نسخه ی ساخته شده از طرف مایکروسافت یعنی در سال 2002 میلادی نسخه هایی از سیستم عامل لینوکس با معماری 64 بیتی رونمایی شد و سیستم عامل لینوکس هم از این معماری پشتیبانی می کرد. اما به دلیل این که مردم به معماری 64 بیتی عادت نداشتند نتوانست طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد.

تفاوت نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز – عوامل تغییر در دنیای کامپیوتر

دو عامل باعث تغییرات در دنیای کامپیوتر شدند. عامل اول این که شرکت مایکروسافت ویندوز 7 را عرضه کرد که این ویندوز به طور کامل از معماری 64 بیتی پشتیبانی می کرد. و عامل دیگر این که حافظه های RAM بالای 4 گیگابایت به بازار ارائه شدند.

اگر سیستمی 8 گیگابایت رم داشت نسبت به سیستم با 4 گیگابایت رم داشت خیلی بهتر بود و اگر یک سیستم عامل با معماری 64 بیتی روی آن نصب شده بود فوق العاده عالی بود. چرا که نسخه ی 32 بیتی ویندوز بیشتر از 4 گیگابایت RAM را پشتیبانی نمی کند.

پس اولین تفاوت این دو معماری را در اینجا متوجه می شویم که نسخه ی 32 بیتی بیش از 4 گیگ رم را نمی تواند پشتیبانی کند در صورتی که نسخه ی 64 بیتی از حداکثر ظرفیت RAM استفاده می کند.

نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند
نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند

نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند؟

اول لازم است بدانیم که RAM از تعداد خیلی زیادی سلول تشکیل شده است که هر کدام از این سلول ها دارای شماره ی منحصربه فردی برای خود می باشد. برای درک بهتر یک مثال می زنیم: شما اگر یک خوابگاه و یا یک هتل را در نظر بگیرید. هر سلول از RAM مثل اتاق های این خوابگاه یا هتل می باشد. که هر کدام از آن ها یک شماره دارند.

حالا اگر به عنوان مثال این هتل 200 اتاق داشته باشد و تعداد شماره های پلاک اتاق ها فقط 50 پلاک باشد 150 اتاق بدون پلاک باقی می ماند. پس ما باید 150 پلاک جدید بسازیم تا همه ی اتاق ها پلاک دار شوند.

با توجه به مثال بالا تفاوت بین نسخه 32 و 64 بیتی ویندوز را متوجه می شویم. در معماری 32 بیتی 2 به توان 32 شناسه فقط می توانیم بسازیم در صورتی که در معماری 64 بیتی به صورت خیره کننده ای این ظرفیت افزایش پیدا می کند.

به عنوان مثال اگر شما یک رم 8 گیگابایتی را روی کامپیوتر خود داشته باشید و ویندوز 32 بیتی را نصب کنید فقط از 4 گیگابایت این رم استفاده می شود چرا که معماری 32 بیتی بیشتر از 4 گیگابایت رم را نمی فهمد.

در صورتی که با استفاده از یک نسخه ی 64 بیتی ویندوز شما از حداکثر ظرفیت RAM استفاده خواهید کرد.و دیگر محدودیت نخواهید داشت.

اجرا نشدن بدافزارهای نسخه های 32 بیتی

نسخه ی 64 بیتی طوری ساخته شده است که از اجرای بعضی پردازش ها با معماری 32 بیتی جلوگیری می کند. با توجه به این نکته اگر در سیستم شما بدافزارهایی به معماری 32 بیتی وجود داشته باشد این بدافزار بر روی سیستم شما قابل اجرا نخواهد بود.

فایل های با حجم بالا را بهتر پردازش می کند

اگر شما بخواهید یک فایل با 7 گیگابایت رم را باز کنید در صورتی که یک رم با 4 گیگابایت حجم داشته باشید. در این حالت سیستم کامپیوتر شما باید قسمت ها ی مورد نیاز فایل را در حافظه آدرس دهی کند. و در صورت نیاز از قسمت های مختلف فایل به صورت پی در پی استفاده کند. که این عملیات باید دائما تکرار شود.

در این حال حداکثر میزان حافظه ی رم برای اجرای این فایل حجیم اشغال می شود و برای پردازش های دیگر در سیستم با کمبود حافظه مواجه می شود.

امنیت بالاتر در معماری 64 بیتی

با نصب نسخه ی 64 بیتی بر روی سیستم کامپیوترتان امنیت اطلاعات روی سیستم را بالا می برید. که در مقاله جداگانه به موضوع امنیت در ویندوز 64 بیتی می پردازیم.

از کجا بفهمیم چه نسخه ای از ویندوز روی کامپیوتر نصب است؟

برای این که ما بفهمیم که از چه نسخه ای از ویندوز در کامپیوتر خودمان داریم استفاده می کنیم می توانیم با کلیک راست بر روی My Computer و انتخاب گزینه ی Properties وارد پنجره ی مربوط به اطلاعات سیستم شویم و در انجا نسخه ی نصب شده ی ویندوز را مشاهده میکنیم.

نسخه 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز چه تفاوتی با هم دارند
اطلاعات سیستم

وقتی شما ویندوزی با معماری 64 بیتی را بر روی سیستم خود نصب می کنید. مقدار RAM بیشتری را می توانید داشته باشید.و در اصل سیستم شما کارایی خیلی بیشتری خواهد داشت و می تواند پردازش های بیشتری را انجام دهد و در کل از هنگ کردن سیستم خلاص می شوید.

در کل به این نتیجه می رسیم که با توجه اینکه در حال حاضر اکثر کامپیوتر ها از حافظه ی رم 8 به بالا استفاده می کنند ویندوز 64 بیتی کارایی بیشتری خواهد داشت و بهتر است بر روی سیستم ویندوز 64 بیتی نصب شود تا از حداکثر میزان حافظه ی رم استفاده شود. و کامپیوتر قابلیت پردازش های بیشتری را داشته باشد.

mester-computer وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *